Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Burhaniye'den çeşitli makine ihracatı

Burhaniye

Burhaniye'de faaliyet gösteren Sever (SVR) Makine üreticisi Makine Teknisyeni işadamı Coşkun Sever, kendi yerli üretimi olan SVR Tel Örme Makinesi...

Burhaniye’de faaliyet gösteren Sever (SVR) Makine üreticisi Makine Teknisyeni işadamı Coşkun Sever, kendi yerli üretimi olan SVR Tel Örme Makinesi ile SVR Peynir Kesme Makinelerini Suriye, İran, Irak ve Gana gibi ülkelerden sonra Afrika ve Avrupa’da çeşitli ülkelerle birlikte Dubai ülkesine de satmaya başladı.
Burhaniye Ağır Sanayi Bölgesi’ndeki mütevazı atölyesinde 16 yıl önce kullanmak için satın aldığı Tel Örme Makinelerini kendi olanaklarını kullanarak bilgisayarlı yarı otomatik ve tam otomatik olarak geliştirdiği “SVR Tel Örme Makinesini” üretmeye başladığını söyleyen işadamı Coşkun Sever, “Biz Burhaniye’de Sever Makine olarak 1998 yılında tel çit üretimine başladık. 2005 yılından bu yana kontrollü tam ve yarım otomatik (Manuel) olarak Tel Örme Makineleri üretimine geçtik. İlk olarak ürettiğimiz otomatik Kafes Tel Örme Makinesini yıllar içinde sürekli geliştirdik. Şimdi farklı türlerde Tam Bilgisayar Kontrollü Otomatik Olarak Tel Örme Makineleri üretiyoruz. Makinele rimizin kullanımı çok kolay olduğu için Türkiye’de ve dünyada bu makineler tercih ediliyor” dedi.
Sever: “Tam otomatik altıgen tel örme makinesi ürettik”
Son olarak tam otomatik Altıgen Tel Örme Makinesinin seri üretimine başladıklarını, bu tel örme makinesinin dünyada olmayan özellikleri ihtiva ettiğini açıklayan Coşkun Sever, “AR-GE çalışmasını KOSGEB ile beraber yaptık ve başarıyla sonuçlandırdık. Farklı ebatlardaki altıgen tel örgüyü tek makineyle seri bir şekilde imalat yapılabilir hale getirdik. Bunun da ihracat ayağı yakında oluşmaya başlayacak. Aynı zamanda helezon tel örgü sektöründeki makinemiz Tur 500 Gold’un ihracatı devam ediyor. Şu anda görmüş olduğunuz makine Beyaz Rusya’ya ihraç edilecek. Aynı zamanda mandıracılar için “Peynir Kesme Makinesi” imalatını yaptık. Tulum peyniri ve sepet peyniri, eski kaşar peynirini aynı ebatta kesmek için Tam Otomatik Peynir Kesme Makinesi yaptık. Bu ürünleri dünya pazarına sunmaya devam ediyoruz” diye konuştu.
Tüm müşterilerine ‘Makine Çalıştırma Eğitimi’ verdiklerini, Dubai’den bile müşterileri geldiğini ve müşteri potansiyellerinin üst düzeyde olduğunu vurgulayan Sever, yarı ve tam otomatik bilgisayar kontrollü Sever Makine Tel Örme Makinelerini daha çok ülkeye ihraç ederek ülkemize daha çok döviz kazandıracaklarını hedeflediklerini söyledi.

Haber : Enver Dolgun



  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false